Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Γιορτές-Εκδηλώσεις


Η 25η Μαρτίου είναι Εθνική Εορτή της Ελλάδας, κατά την οποία τιμάται ο Εορτασμός της Ελληνικής Επανάστασης του 1821


Η Μεγάλη Επανάσταση του 1821 αποτελεί την κορυφαία προσπάθεια των Ελλήνων να αποκτήσουν την ελευθερία τους. Παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα, εσωτερικά και εξωτερικά, η Επανάσταση πέτυχε τελικώς το στόχο της. Μέσα σε σχετικά σύντομο διάστημα, ως το 1830, η Ελλάδα κέρδισε την ανεξαρτησία της έστω και με περιορισμένα σύνορα. Η ελεύθερη εθνική ζωή ξεκίνησε και τέθηκαν νέοι εθνικοί στόχοι.

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου για την Ελληνική Επανάσταση του 1821.Σχολική βία και εκφοβισμός – Δράσεις και προβληματισμοί για την πρόληψη και την αντιμετώπισή τους (2022-2023)


Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Το σχολείο στα πλαίσια της ενημέρωσης και της πρόληψης αφιέρωσε χρόνο για συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων, προβληματισμό και τη δυνατότητα έκφρασης προκειμένου τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, προάγοντας τις αξίες του σεβασμού της προσωπικότητας του άλλου, της ισοτιμίας, της αποδοχής του διαφορετικότητας του άλλου καθώς και την ειρηνική συνύπαρξη και την επίλυση των όποιων διαφορών με ειρηνικό τρόπο. Φυσικά ενέργειες πρόληψης και συστηματικής αντιμετώπισης του φαινομένου θα πρέπει να είναι σε διαρκή βάση με δράσεις και πρωτοβουλίες που επεκτείνονται και πέρα από τα στενά όρια του σχολείου.Έτοιμο το ημερολόγιο μας!!!


Εγκαίρως ετοιμάσαμε με μεγάλο μεράκι το ημερολόγιο μας για το 2023.Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία


Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου και καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με την υιοθέτηση του Προγράμματος Δράσης για τα ΑμεΑ το Δεκέμβριο του 1992.

Η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας συνδέεται με την υιοθέτηση από το διεθνή οργανισμό στις 3 Δεκεμβρίου 1982 του προγράμματος δράσης για τα ΑΜΕΑ, το οποίο οδήγησε στην υπογραφή της διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στις 30 Μαρτίου 2007. (Η Κύπρος την κύρωσε το 2011 και η Ελλάδα το 2012).

Η Ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου έγινε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών του σχολείου μας σε θέματα αναπηρίας.

Στόχος η αποδοχή της διαφορετικότητας, η απόκτηση δεξιοτήτων ενσυναίσθησης και του αισθήματος της ατομικής και συλλογικής ευθύνης απ’ την πλευρά των μαθητών.

Μια ευκαιρία να σκεφτούμε όλοι μας πώς μπορούμε να αφαιρέσουμε τα εμπόδια και να δημιουργήσουμε μια κοινωνία προσβάσιμη σε όλους.


ΒΙΝΤΕΟΤο Πολυτεχνείο Zει


Μια πολύ όμορφη γιορτή για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας σήμερα Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022. Μαθητές όλων των τάξεων μέσα από κείμενα, ποιήματα, τραγούδια και βίντεο παρουσίασαν το χρονικό από την ημέρα κατάλυσης της δημοκρατίας, 21η Απριλίου 1967, έως και τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

Επεσήμαναν και παρουσίασαν σχετικό υλικό πως η εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου εναντίον της χούντας των συνταγματαρχών που είχε κεντρικό σύνθημα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία», γρήγορα εξελίχθηκε σε παλλαϊκό ξεσηκωμό με νεκρούς και τραυματίες. Τα ποιήματα που απαγγέλθηκαν και τα κείμενα που διαβάστηκαν συγκίνησαν ιδιαίτερα τους μαθητές ,και τους εκπαιδευτικούς που παρακολουθούσαν.

Απόσπασμά από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου
Γιορτή 28ης Οκτωβρίου


Το αθάνατο ΟΧΙ του 1940 μας εμπνέει και μας καθοδηγεί.

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Στο σχολείο μας μαθητές και εκπαιδευτικοί κάναμε γιορτή για να τιμήσουμε την εθνική μας επέτειο του 1940. Κρατήσαμε με καμάρι την Ελληνική Σημαία, τραγουδήσαμε και απαγγείλαμε ποιήματα.

Σήμερα η πατρίδα μας

Έχει γιορτή και πάλι

Γιορτάζει υπερήφανη

Μια νίκη της μεγάλη.

———————–

Σαν σήμερα οι Έλληνες

απάντησαν το ΟΧΙ

και νίκησαν τους Ιταλούς

με το όπλο και τη λόγχη.

Χρόνια πολλά!Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού 2022


Στις 30 Σεπτεμβρίου, Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού, πραγματοποιήθηκαν στον χώρο του σχολείου μας αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις με σύνθημα για το 2022 “Άθληση κάθε μέρα, υγεία μια ζωή“. Στόχος των δράσεων ήταν η ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής. Στις δράσεις συμμετείχαν οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου μας οι οποίοι ένιωσαν τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και τον φόβο της αποτυχίας.